Un bihorean în vârstă de 67 de ani a fost arestat preventiv după ce și-a ucis soția după ce a lovit-o cu o bucată de lemn, după care a transportat cadavrul femeii până pe malul Crișului Negru, unde l-a îngropat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim procuror adjunct Sabău Gligor, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 18.04.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul F. A, în vârstă de 67 ani pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, faptă prev. şi ped. de art. 199 alin. 1 din Cod penal cu referire la art. 188 alin. din Cod penal. Conform anchetatorilor, din mijloacele de probă administrate în cauză a rezultat că în seara zilei de 14 aprilie 2021, în timp ce se afla în locuinţa sa din comuna Tinca, inculpatul F. A, în vârstă de 67 ani, pe fondul geloziei și a refuzului soţiei F. M., în vârstă de 57 ani, de a întreține relații intime, i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu o bucată de lemn în zona capului, a gâtului şi a toracelui, cauzându-i mai multe leziuni care au dus la decesul victimei. Ulterior, bărbatul a transportat victima și a îngropat-o pe malul stâng al Crișului Negru în extravilanul localității  Tinca, în zona denumită popular „Râturi”.

Prin ordonanţa din data de 18 aprilie 2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor inculpatul a fost reţinut pe o durată de 24 ore. Procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, la finalul dezbaterilor Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile.