Polițiștii orădeni au dispus sâmbătă, 3 august, reținerea, pentru 24 de ore, a doi tineri, unul de 20 de ani, din Oradea, și altul de 16 ani, din comuna Iana, Vaslui, pentru tâlhărie.

Polițiștii îi bănuiesc pe aceștia că, sâmbătă, în jurul orei 07.00, ar fi acostat o femeie de 47 de ani, din Oradea, care se afla pe strada Nufărului din municipiul Oradea și ar fi deposedat-o de un lănțișor din aur, pe care aceasta îl purta la gât, cauzându-i un prejudiciu total estimat la 1.500 de lei.

După comiterea faptei, tânărul de 20 de ani a mers pe strada Grădinarilor, din Oradea, și a acostat o altă femeie, de 51 de ani, tot din Oradea, căreia i-a furat un lănțișor din aur, pe care aceasta îl purta la gât, cauzându-i un prejudiciu total estimat la 1.200 de lei. Prejudiciul cauzat a fost recuperat parțial de polițiștii orădeni.

Duminică, 4 august, cei doi tineri au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.