Polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii DIICOT din Oradea, au prins marți, 7 decembrie, în flagrant delict un bărbat, în timp ce încerca să vândă 320 de grame de cannabis și 210 grame de amfetamină. Bărbatul a fost reținut.

Pe raza localității bihorene Avram Iancu, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea - Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT Oradea au prins în flagrant delict un bărbat de 24 de ani, din Mehedinți, bănuit de trafic de droguri de risc și mare risc.

Acesta a fost depistat în timp ce ar fi încercat să comercializeze 320 de grame de cannabis și 210 grame amfetamină.

Bărbatul este bănuit că, în perioada septembrie - noiembrie, ar mai fi livrat, pe raza municipiului Oradea, alte 600 grame de cannabis, 20 de grame de amfetamină și 17 pastile de ecstasy.

După audiere, procurorii au dispus reținerea sa, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, iar miercuri, 8 decembrie, a fost prezentat la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate, în vederea documentării activității infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se afirmă într-un comunicat al IPJ Bihor.