Doi bihoreni au fost arestați preventiv pentru trafic de droguri, fiind acuzați că vinndeau cannabis consumatorilor din Bihor. Unul dintre ai a fost prins chiar în timp ce ridica un colet cu droguri, trimis din Spania, printr-un autocar.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri seara, în noaptea de joi spre vineri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc. „În cauză s-a reținut că, cei doi inculpați au comercializat în repetate rânduri canabis consumatorilor de pe raza județului Bihor.
La data de 26.01.2023, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet ce conținea 811 grame de canabis, comandat din Spania și trimis prin intermediul unui autocar în România”, se arată în comunicatul procurorilor. În urma celor 4 percheziţii domiciliare efectuate în cauză a fost descoperită şi ridicată cantitatea de 206 grame de canabis.
În cursul zilei vineri, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.