Un accident de circulație soldat cu trei morți s-a produs, luni, pe o șosea din județul Bihor. O altă victimă, o fetiță, a fost transportată, în stare de inconștiență, cu elicopterul, la spital.

Accidentul rutier s-a produs pe DJ 709 A, între localitățile Cociuba Mare și Petid. Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul ISU Bihor, în jurul orei 13.30. apelantul precizând faptul că în accident sunt implicate 4 persoane (din care 2 adulți și 2 copii) aflate în două autoturisme.

„Pentru salvarea victimelor, la locul indicat au fost mobilizate, în cel mai scurt timp, cinci echipaje de pompieri militari din cadrul a 4 subunități, cu 3 ambulanțe SMURD tip B2, cu o autospecială de transport victime multiple și cu o autospecială de intervenție, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și elicopterul SMURD”, a transmis lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Ajunse la fața locului, echipajele medicale și paramedicale au constatat că doi adulți și un copil se află în stop cardio-respirator, iar cel de-al doilea copil, în stare de inconștiență. Echipajele SMURD au efectuat manevre de resuscitare în cazul celor trei victime aflate în stop cardio-respirator și au acordat îngrijirile medicale necesare celui de-al doilea copil, aflat în stare de inconștiență. Fetița, aflată în stare de inconștiență, a fost preluată de elicopterul SMURD și a fost transportată la UPU a Spitalului Clinic Județean Bihor.

În ciuda eforturilor depuse de echipajele sosite la fața locului, cele trei victime, doi adulți și o fetiță, nu au mai putut fi salvate, medicii declarând decesul acestora. Traficul rutier a fost blocat total pe respectivul tronson de drum. IPJ Bihor a transmis că polițiștii rutieri urmau să efectueze cercetarea la fața locului, pentru stabilirea cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.