*Autorul accidentului a fost reţinut ieri pentru 24 de ore şi va fi prezentat azi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru omor din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului... *

Zi tragică pentru trei tinere. Una şi-a pierdut viaţa, iar sora sa geamănă şi verişoara lor au fost transportate la spital în stare gravă. Nenorocirea s-a produs sâmbătă seara în urma unui accident rutier ce a avut loc în Oradea, la intersecţia străzi Meşteşugarilor cu Barcăului. Vina îi aparţine lui Chiş Iuliu Alexandru, de 37 ani, care nu a respectat indicatorul "Cedează trecerea", în timp ce gonea cu circa 160 de km/oră. Acesta a fost reţinut ieri pentru 24 de ore urmând ca astăzi să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru omor din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului...

Un autoturism Tico, în care se aflau trei tinere, a fost lovit, sâmbătă seara, în jurul orei 19.50, la intersecţia străzii Meşteşugarilor cu Barcăului, de o maşină marca Mercedes, care a intrat în intersecţie cu o viteză de 160 de kilometri la oră. În urma impactului, autoturismul Tico a fost proiectat la aproximativ 60 de metri de locul accidentului, lovind un BMW parcat în zonă. Una dintre cele trei tinere, Adriana Jurcan, în vârstă de 24 de ani, a murit pe loc, iar sora geamănă a victimei, Anca, şi verişoara lor, Mihaela Jurcan, au fost rănite grav, fiind transportate la Spitalul Clinic Judeţean Oradea. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că vina pentru producerea accidentului îi aparţine lui Chiş Iuliu Alexandru, de 37 ani, care, aflat la volanul unui Mercedes, se grăbea să ajungă la o nuntă. Şoferul maşinii a suferit leziuni uşoare şi a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice. În urma analizelor a reieşit faptul că acesta avea o alcoolemie de peste unu la mie. Acesta a fost reţinut ieri pentru 24 de ore urmând ca astăzi să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru omor din culpă şi conducerea sub influenţa alcoolului.

Potrivit medicilor, sora geamănă a fetei care a murit este stabilă, dar starea ei este gravă. "Starea pacientei este critică, dar stabilă. Faptul că nu i s-a deteriorat starea este un prim semn bun. Aceasta este sedată, fiind ventilată mecanic. În cursul zilei de mâine (n.r. - azi) va avea loc o nouă evaluare imagistică", a precizat dr. Hadrian Borcea, şeful UPU - SMURD Bihor. Verişoara celor două fete, în vârstă de 25 de ani, este şi ea internată, suferind, printre altele, fractură de coloană. "Chiş Iuliu Alexandru, şoferul care a provocat accidentul de sâmbătă, a mai fost cercetat într-un dosar pentru trafic de droguri, ca şi consumator, şi a primit o sancţiune administrativă. În urma analizelor de sânge după accident, s-a stabilit că avea o alcoolemie de 1,10 la mie", au declarat surse judiciare. Potrivit acestora, Chiş este cunoscut în mediul interlop din Oradea sub numele de "Paprika". Potrivit unui apropiat al familiei, şoferul vinovat le-a transmis părinţilor că este dispus să suporte cheltuielile pentru ca Anca să poată fi transportată şi tratată la o clinică din străinătate. Se pare că verişoara celor două fete a fost transferată la Cluj, unde a fost operată. "Gemenele erau foarte studioase. Nu ştiau ce e discoteca, ce e clubul. Sunt absolvente ale Liceului Pedagogic şi lucrau amândouă educatoare suplinitoare la Grădiniţa 52 din Oradea, în timp ce îşi pregăteau masteratul", a precizat un apropiat al familiei.

Adriana şi sora ei au absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale - Studii Europene din cadrul Universităţii Oradea, pentru ca apoi, potrivit informaţiilor postate pe un site de socializare, Adriana să ajungă la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj, unde, din 2009, făcea un masterat în Afaceri Europene şi Management de Programe şi a urmat specializări în străinătate, ajungând chiar şi la prestigioasa Universitate Sorbona. Tânăra decedată va fi înmormântată azi, în localitatea Râpa, satul natal al părinţilor.