Timp de trei zile poliţiştii bihoreni au ţinut-o în raiduri şi verificări. Nu au făcut-o de capul lor, ci în baza planului naţional de acţiune numit "Riposta", la nivelul judeţului executându-se, în perioada 11-13 noiembrie, acţiuni preventiv - reactive în sistem integrat, în care au fost angrenate efective de poliţişti din structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţie transporturi, combaterea criminalităţii organizate şi intervenţie rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor.

În cadrul acţiunilor de amploare au fost implicaţi 838 de poliţişti şi 94 de jandarmi, iar în plasa oamenilor legii au căzut numeroşi infractori, fiind date amenzi cu grămada pentru tot felul de infracţiuni şi contravenţii. Pe parcursul celor trei zile, în cadrul acţiunilor organizate în mediile, locurile şi zonele cu potenţial infracţional, au fost organizate 131 de filtre rutiere, fiind constatate 60 de infracţiuni, din care 21 judiciare şi 19 economico-financiare. Au fost depistate alte 46 de persoane suspecte de comiterea unor infracţiuni, au fost verificate 174 de autoturisme suspecte, ocazie cu care a fost depistat un autoturism sustras, au fost controlate 197 de unităţi comerciale, 336 de obiective asigurate cu pază şi au fost puse în aplicare şapte mandate de executare a unor pedepse privative de libertate.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 1.282 de sancţiuni contravenţionale, dintre care cele mai multe, 382, pentru exces de viteză şi la alte acte normative, cu amenzi în valoare totală de 266.075 lei. Totodată, au fost reţinute 32 de permise de conducere, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare şi au fost confiscate bunuri în valoare de 118.820 lei, pentru care nu au fost prezentate documente justificative.

Urmăriţi naţional şi internaţional, înhăţaţi

În cadrul acţiunilor, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale alături de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Oradea l-au depistat şi reţinut pe orădeanul M.A., de 35 de ani, urmărit naţional, faţă de care Judecătoria Gurahonţ a emis un mandat de arestare preventivă, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. Cel în cauză a fost predat sub escorta luptătorilor de intervenţie rapidă poliţiştilor din Compatimentul Urmăriri din cadrul IPJ Arad, în vederea prezentării în faţa instanţei de judecată.
Totodată, a fost depistat şi reţinut A.P., de 28 de ani, din municipiul Oradea, urmărit internaţional. Judecătoria Oradea a emis faţă de acesta un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, dispunând revocarea suspendării executării sub supraveghere a pedepsei de 2 ani închisoare la care a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, urmând să execute această pedeapsă în regim de detenţie.
Capturile nu s-au oprit aici. Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei alături de agenţii orădeni de siguranţă publică şi patrulare şi de poliţiştii Serviciului de Intervenţie Rapidă l-au identificat, prins şi reţinut pe K.Z., de 36 de ani, din Oradea, condamnat de magistraţii Judecătoriei Oradea la 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Alte două mandate de executare a unor pedepse privative de libertate puse în aplicare de poliţiştii bihoreni au fost: cel emis de Judecătoria Oradea faţă de orădeanul C.G., de 35 de ani, condamnat la 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, şi cel emis tot de Judecătoria Oradea faţă de V.L.O., de 33 de ani, din Oradea, condamnat la 2 ani închisoare pentru furt calificat.