Jandarmii din cadrul Postului Montan de la Stâna de Vale au fost nevoiţi să intervină la sfârşit de săptămână în mai multe situaţii, după ce câţiva turişi s-au accidentat pe pârtie sau au rămas blocaţi în zăpadă, pe un drum forestier, după ce au urmat indicaţiile aparatului GPS.

Sâmbătă, jandarmii, împreună cu un salvamontist, au intervenit pe pârtia de schi pentru a acorda primul ajutor unui băiat în vârstă de nouă ani, aflat la săniuş cu un grup de 50 de elevi. Băiatul a suferit o fractură de piramidă nazală şi a fost transportat până la hotelul Gaudeamus, de unde a fost preluat de o ambulanţă.
Duminică, un bărbat a sesizat jandarmii din cadrul Postului Montan Stâna de Vale că nepoata sa, în vârstă de zece ani, a suferit un accident în timp ce cobora pe pârtie cu sania, acuzând dureri în zona capului şi a coloanei vertebrale. Jandarmii i-au anunţat şi pe lucrătorii Serviciului Salvamont Bihor şi împreună au adus fetiţa la Postul de Jandarmi până la sosirea ambulanţei acordându-i primul ajutor. După investigaţii s-a stabilit că fetiţa a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis fără pierderea cunoştinţei. Tot la sfârşit de săptămână, la Postul de Jandarmi Montan s-a prezentat un bucureştean care a solicitat ajutorul jandarmilor deoarece la aproximativ 10 km de staţiune pe drumul forestier dinspre Remeţi, a rămas înzăpezit cu o autoutilitară. Patrula de Jandarmi împreună cu poliţiştii din Budureasa s-au deplasat la faţa locului reuşind să aducă maşina pâna la aproximativ 4 km de staţiune, când, din cauza întunericului şi a condiţiilor meteo nefavorabile, operaţiunea de deblocare a fost amânată până a doua zi. Peste noapte, după ce i-au acordat îngrijiri medicale sumare, jandarmii l-au sprijinit pe bucureştean pentru a fi cazat la Mănăstirea Ortodoxă. A doua zi, cu ajutorul unui utilaj de deszăpezire, jandarmii şi poliţiştii au reuşit deblocarea autotutilitarei care şi-a continuat drumul spre Beiuş.
Bucureşteanul a ajuns în această situaţie deoarece, dorind să ajungă la Beiuş, a urmat indicaţiile aparatului GPS. „Dorim să atragem atenţia încă o dată că drumul forestier Remeţi - Stâna de Vale este impracticabil iarna, iar în situaţia în care şoferii urmează indicaţiile aparatului GPS, acesta să fie setat pe opţiunea Drumuri principale. În situaţia în care aveţi nevoie de ajutorul jandarmilor, puteţi apela serviciul de urgenţă 112 sau Postul de Jandarmi Montan Stâna de Vale, la numărul de mobil 0749.034.566", a declarat lt. Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bihor.