Peste 19 kilograme de tutun pentru fumat, deținut ilegal de un bărbat din Marghita, au fost confiscate de polițiștii bihoreni joi, 26 octombrie.

 

Polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic, în jurul orei 21.00, pe drumul comunal 11/A, în Cheț, un bărbat de 70 de ani, din Marghita, în timp ce conducea un autoturism. În urma controlului autovehiculului, polițiștii rutieri din Marghita au descoperit, pe bancheta din spate a acestuia, un sac din plastic, care conținea 40 de pungi cu materie vegetală uscată, de culoare brun deschis, cu miros și aspect de tutun, cântărind în total 19,24 kilograme, fără a deține aviz de însoțire sau alte documente legale de proveniență. Întreaga cantitate de tutun fără documente legale a fost ridicată în vederea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii din Marghita continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, sub aspectul comiterii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 1 kg de tutun de fumat.