Un bărbat de 32 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind principalul suspect în cazul crimei din localitatea Ioaniş. Ajuns în faţa anchetatorilor, bărbatul, recidivist, şi-a recunoscut crima, dar a dat vina pe consumul de băuturi alcoolice care "i-a întunecat mintea".

Pe 17 martie, Ciprian Ovidiu Jurca, în vârstă de 32 de ani, a părăsit  Penitenciarul din Oradea. La nici o lună se întoarce, din nou, în spatele gratiilor, după ce a luat viaţa unei femei de 74 de ani. Nenorocirea a avut loc marţi noaptea, în jurul orei 00.30. Cu intenţia de a fura bani, bărbatul a sărit gardul şi a ajuns în curtea locuinţei femeii din Ioaniş. Aceasta a auzit câinele lătrând şi a ieşit să vadă ce se întâmplă. Victima a fost lovită cu pumnii în faţă de către agresor şi a căzut jos. Acesta a târât-o apoi în locuinţă unde i-a aplicat din nou câteva lovituri, femeia pierzându-şi viaţa în urma acestora.

Anchetatorii au reuşit la scurt timp să îl identifice pe principalul suspect şi să îl reţină. De altfel, el şi-a recunoscut fapta. Jurca a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Bihor, fiind arestat pentru 30 de zile. Potrivit unor surse judiciare, bărbatul ar fi şi violat-o pe femeie după ce aceasta murise, rezultatul necropsiei urmând să confirme sau nu acest aspect. Ciprian Ovidiu Jurca este recidivist. În anul 1998 a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru omor, faptă săvârşită în timp ce era minor. Pe 17 martie a ieşit din închisoare, după ce fusese condamnat, din nou, pentru furt şi violare de domiciliu. Reamintim că marţi dimineaţa, o femeie, în vârstă de 74 de ani, a fost găsită fără suflare în casă, într-o baltă de sânge. Femeia locuia singură de opt ani, de când soţul ei a murit. Doi dintre copii sunt stabiliţi în străinătate. Unul în Ungaria, unul în Canada. Un al treilea băiat şi un nepot au rămas în ţară pentru a avea grijă de ea. Aşa cum obişnuia în fiecare zi, nepotul trecea dimineaţa şi seara pe la mătuşa lui.

Marţi dimineaţa când a venit a găsit poarta deschisă. Surprins a intrat în casă şi s-a îngrozit de ce a văzut. Bătrâna era prăbuşită la podea, fără suflare, într-o baltă de sânge.