Un adolescent în vârstă de 13 ani şi-a pierdut viaţa, marţi seara, pe drumul dintre Tinca şi Salonta, după ce maşina în care se afla, condusă de un tânăr în vârstă de 20 de ani, a derapat şi s-a răsturnat de mai multe ori. Primele concluzii ale poliţiştilor arată că accidentul s-a produs din cauza vitezei.

 

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, accidentul s-a produs marți, la ora 19.30, pe drumul județean 795, în localitatea bihoreană Tinca.

„Un tânăr de 20 de ani, din comuna Livada, județul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Tinca - Salonta, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum și, pe fondul lipsei de experiență în conducere, a derapat, a pierdut controlul asupra direcției și s-a răsturnat de mai multe ori în afara părții carosabile, iar apoi a revenit pe roți”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa. În urma accidentului rutier, un minor de 13 ani, din comuna Livada, județul Arad, pasager pe bancheta din  spate a autoturismului, a fost proiectat la 8,5 m în afara autoturismului, în spatele acestuia, suferind leziuni care i-au provocat decesul.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă trei echipaje de pompieri militari din care două de paramedici, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi elicopterul SMURD. Ajunse la faţa locului echipajele au evaluat victimele, le-au acordat îngrijirile care se impuneau şi au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare în cazul unui băiat în vârstă de 13 ani, care se afla în stop cardio-respirator. Din nefericire însă, în pofida manevrelor, minorul a decedat”, a declarat mr. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Echipajele de urgenţă au acordat îngrijiri medicale unei fetiţe în vârstă de 13 ani, care a suferit fracturi şi traumatisme, şi care a fost preluată de elicopterul SMURD şi unui alt băiat, în vârstă de 13 ani, găsit în stare de inconştienţă. Tânărul de 20 de ani care conducea autoturismului a suferit leziuni ușoare. Cei răniţi au fost transportaţi la spital pentru acordarea îngrijirilor necesare. Polițiștii Biroului  Rutier Salonta continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.