Judecătorii orădeni au emis un mandat de arestare preventivă pe numele unui bărbat, acuzat de tentativă de omor. Bărbatul şi-a strâns de gât concubina şi i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit, femeia reuşind să se apere şi să scape cu viaţă.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de procurori, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 22.09.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul S.N.G., în vârstă de 47 ani pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în forma tentativei de omor, faptă prev. şi ped. de art.32 alin.1, rap. la art.199, alin.1 cu ref. la art. 188 alin. 1 din Cod penal.

”Din mijloacele de proba administrate în cauză a rezultat că în data de 22 septembrie 2023, în jurul orei 07.00, în timp ce inculpatul S.N.G. se afla în imobilul situat în municipiu Oradea, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, a strâns-o de gât cu mâna pe concubina sa F.M.G. şi i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuţit, fiind vizată zona toracică, victima reuşind să pareze şi să se apere de lovituri, ocazie cu care i-au fost provocate mai multe leziuni care au necesitat pentru vindecare nouă zile îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul Parchetului Bihor.

Bărbatul a  fost reţinut pe o durată de 24 ore iar la data de 23 septembrie procurorul de caz a formulat referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Referatul împreună cu dosarul cauzei a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Bihor. În data de 23.09.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor - Serviciul de Investigaţii Criminale.