Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, cel mai probabil fără adăpost, a fost găsit mort, sâmbătă, îngheţat, pe o stradă din Oradea, acesta fiind primul caz de hipotermie înregistrat în municipiu în acest sezon.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, dr. Emil Boţcău, a anunţat că un echipaj a fost solicitat să intervină în municipiul Oradea, unde un bărbat a fost găsit mort.
"Este vorba despre un bărbat de aproximativ 60 de ani. Acesta a fost găsit în spatele fostului cinematograf Crişana, de pe strada Republicii, iar colega mea nu a mai putut face nimic pentru el. Era îngheţat bocnă, nu se ştie de cât timp zăcea acolo, pentru că era un loc ferit. Se pare că a decedat din cauza frigului, dar cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite de Medicina Legală", a declarat Boţcău. Potrivit acestuia, este primul caz de hipotermie înregistrat în acest sezon în Oradea. Cel mai probabil, victima face parte din rândul celor fără adăpost, fiind găsită în apropierea unui garaj în care se adăpostesc astfel de persoane, iar în jurul său au fost găsite mai multe haine şi cartoane.
Un echipaj de Poliţie s-a deplasat la faţa locului, stabilind că în acest caz nu există suspiciuni de omor.
"La faţa locului s-a deplasat echipa de cercetare formată din poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, care efectuează cercetări pentru identificarea persoanei şi stabilirea identităţii acesteia, precum şi a împrejurărilor în care s-a produs decesul. Pe corpul victimei nu au fost observate urme vizibile de violenţă, cel mai probabil decesul producându-se pe fondul hipotermiei", a declarat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.