Un bărbat de 52 de ani, bănuit că și-ar fi tâlhărit fosta concubină, a fost reținut duminică, 3 decembrie, de polițiștii orădeni și arestat luni de magistrați. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru victimă.

 

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 52 de ani, din comuna Girișu de Criș, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, violare de domiciliu și distrugere.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, pe 1 decembrie, în jurul orei 16.30, s-ar fi deplasat la locuința unei femei de 49 de ani, din Oradea, fosta sa concubină, ar fi pătruns în curtea imobilului fără drept și fără consimțământul proprietarei, iar cu un topor găsit în incinta curții ar fi degradat ușa de acces în locuință.

De asemenea, la ieșirea din curtea imobilului, ar fi observat-o pe stradă pe femeia de 49 de ani, pe care ar fi urmărit-o, ar fi bruscat-o și i-ar fi smuls din mână un telefon mobil, cauzând astfel un prejudiciu estimat la 1.100 de lei și leziuni care nu au necesitat îngrijiri medicale.

Telefonul mobil astfel sustras a fost recuperat de polițiștii orădeni de la cel în cauză.

Luni, 4 decembrie, la propunerea polițiștilor Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei, Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, în urma evaluării riscului iminent la adresa vieții, integrității fizice sau libertății femeii de 49 de ani, polițiștii au emis în cauză un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei – Poliția Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.