Accidente îngrozitoare, luni, 21 aprilie, în Bihor. Un bărbat de 41 de ani s-a înecat, încercând să traverseze înot râul Barcău, iar un alt bărbat, de 43 de ani, a murit strivit sub roţile unui tractor, la Aleşd.

Luni, după prânz, un apel primit pe numărul unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" cu privire la faptul că un bărbat care încercase să traverseze înot râul Barcău, pe raza localităţii Valea Cerului, nu mai fusese văzut ieşind la suprafaţa apei. La locul indicat de apelant au fost mobilizate echipajul de căutare-salvare de la înec şi echipajul de prim ajutor calificat din cadrul Detaşamentului de Pompieri Marghita. Pompierii militari au acţionat cu barca pneumatică şi accesoriile din dotare, reuşind în jurul orei 14.00 (în aproximativ 10 minute din momentul sosirii la locul intervenţiei) să găsească victima, care se afla la o adâncime de aproximativ patru metri, şi să o aducă la mal. Din nefericire, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate de paramedicii subunităţii, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, nu a mai putut fi salvat, medicul din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean sosit la faţa locului declarând decesul acestuia.

Strivit sub tractor

Tot luni, în jurul orei 16.15, echipajele de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au intervenit în localitatea Palota, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală dezafectată, aparţinând unei societăţi comerciale. În urma producerii evenimentului, provocat cel mai probabil în mod intenţionat, nu s-au înregistrat pagube materiale. Au ars aproximativ 300 de kilograme deşeuri de hârtie şi plastic. În aceeaşi zi, în jurul orei 16.50, echipajul de descarcerare şi cel de prim ajutor calificat din cadrul Staţiei de Pompieri Aleşd, precum şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean au intervenit în localitatea Cetea, comuna Borod, unde un bărbat, în vârstă de 43 de ani, fusese surprins sub un tractor. În momentul sosirii la locul producerii evenimentului, medicul a constatat decesul victimei, pompierii militari acţionând pentru scoaterea corpului neînsufleţit de sub utilajul agricol.