Bărbatul care a sunat la 112, concubina acestuia şi încă o femeie au fost reţinuţi, marţi seara, la finalul audierilor în cazul crimei de pe strada Oneştilor din Oradea. Cei trei sunt acuzaţi că au omorât-o în bătaie pe femeia de 31 de ani, Henriett Toth, iar apoi i-au ascuns cadavrul într-o valiză şi l-au transportat, într-o remorcă, în parcarea din cartierul Prima. Tribunalul Bihor a emis mandate de arestare pe 30 de zile pentru fiecare dintre cei trei inculpați.

Anchetatorii i-au ridicat pe cei trei suspecţi, marţi, şi i-au dus la audieri, la finalul acestora pe numele lor fiind emisă o ordonanţă de reţinere. Este vorba despre bărbatul care a sunat la 112 şi a anunţat existenţa unui cadavru în remorca parcată pe strada Oneştilor, tot acesta fiind cel care le-ar fi spus anchetatorilor şi despre sora victimei decedate, găsită ulterior în stare gravă, bătută şi malnutrită, într-un apartament din apropiere. Alin Omuţ, în vârstă de 30 de ani, a fost reţinut alături de concubina sa, Roxana Gal, şi o altă femeie, Duka Erika. Cei trei sunt bănuiţi că au ucis-o pe Henriett Toth, moartea victimei survenind ca urmare a agresiunilor la care a fost supusă.  

Potrivit anchetatorilor, victima a suferit agresiuni fizice severe într-un apartament din cartierul Nufărul, din Oradea. Primele concluzii ale Serviciului Judeţean de Medicină Legală arată că femeia de 31 de ani a fost lovită cu corpuri dure contondente și comprimată între două planuri, în urma agresiunilor suferind o hemoragie internă și multiple fracturi costale și de stern. Potrivit ordonanţei de reţinere a celor trei suspecţi, din actele de urmărire penală, procesele verbale de cercetare la fața locului, concluziile preliminare emise de legişti şi declarațiile unor martori, a rezultat că, în perioada 6 - 8 iunie 2024, victima, în timp ce se afla în imobilul din Oradea, str. Grigore Moisil, alături de sora ei și de cei trei suspecţi, a suferit agresiuni fizice prin lovire cu corpuri dure contondente și comprimare între două planuri care i-au provocat hemoragie internă, prin rupturi viscerale (plămân, splină), urmare a unui traumatism toraco-abdominal cu fracturi costale multiple și de stern, leziuni care au condus la decesul acesteia, existând bănuiala rezonabilă că agresiunile au fost exercitate de cei trei. Cadavrul victimei a fost transportat ulterior, într-o valiză, cu o remorcă, în parcarea din cartierul Prima de pe strada Oneştilor. Totodată, anchetatorii continuă cercetările şi cu privire la sora femeii decedate, găsită sechestrată şi cu leziuni multiple într-un apartament. Tânăra de 28 de ani a fost transportată, marţi, în stare gravă la spital, fiind internată pe Secţia de Terapie Intensivă. Miercuri dimineaţă, audierile au continuat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Primul care a ajuns în faţa anchetatorilor a fost Alin Omuţ. Potrivit unor surse, bărbatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat, acesta având posibilitatea să facă declaraţii în faţa procurorilor, lucru pe care, marţi, l-a refuzat, uzând de dreptul la tăcere. 

La finalul audierilor de miercuri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au decis să solicite judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor arestarea preventivă a lui Alin Omuț, Roxana Gal și Duka Erika.