Un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Hunedoara, bănuit că ar fi încercat să sustragă bani de la 3 ATM-uri din județul Bihor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale, a fost prins în flagrant și reținut de polițiștii bihoreni.

Alarma au dat-o angajaţii unei bănci, iar bărbatul a fost prins de poliţişti în trafic, în maşina lui fiind găsite diverse scule, baghete de aluminiu, bandă adezivă.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat, vineri, în jurul orei 11.33, prin 112, de reprezentanții unei unități bancare din municipiul Oradea că o persoană necunoscută ar fi montat un dispozitiv în interiorul ATM–ului băncii, încercând astfel să sustragă bani.

„La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cu cei ai Serviciului Criminalistic din cadrul Poliției Bihorene. În urma investigațiilor efectuate, la scurt timp de la comiterea faptei, polițiștii de ordine publică orădeni au depistat persoana bănuită de comiterea faptei, în trafic, în apropierea străzii Universității din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism. Cel în cauză a fost identificat ca fiind un bărbat de 25 de ani, din municipiul Hunedoara”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, bărbatul este bănuit că, în cursul aceleiași zile, ar fi comis o faptă similară la un alt ATM de la o unitate bancară de pe raza municipiului Salonta și o alta la ATM-ul aparținând unei alte bănci, tot din municipiul Oradea.

„Polițiștii de investigații criminale bihoreni îl bănuiesc pe acesta că ar fi încercat să sutragă diverse sume de bani de la cele 3 ATM-uri din județul Bihor cu ajutorul unor dispozitive confecționate artizanal, lipite pe fanta de eliberare a banilor, prevăzute cu bandă dublu adezivă, care ar fi avut rolul de a reține banii eliberați în momentul în care o persoană solicita eliberarea acestora. În niciunul din cele 3 cazuri, bărbatul nu a reușit să obțină astfel banii pe care intenționa să îi sustragă”, a mai precizat comisarul şef Alina Fărcuţa. În urma percheziției efectuată asupra autoturismului pe care îl conducea bărbatul de 25 de ani, asupra sa au fost descoperite diverse scule, baghete de aluminiu, bandă adezivă și alte obiecte pe care este bănuit că le-ar fi folosit la comiterea faptelor, toate fiind indisponibilizate în vederea cercetărilor. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale l-au reținut pe hunedoreanul de 25 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de furt în formă continuată (3 acte materiale). Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bărbatului de 25 de ani.