Trei arme de vânătoare şi două pistoale, unul cu bile de cauciuc, iar celălalt cu gaz, ambele neletale, au fost furate, vineri seara, din apartamentul unui notar orădean. Potrivit poliţiştilor, hoţii au intrat în apartament prin balcon, iar apoi, forţând geamul de la baie. Armele şi banii se aflau într-un dulap metalic, care a fost deschis cu cheia pe care notarul o păstra în aceeaşi încăpere.

Poliţiştii bihoreni desfăşoară investigaţii pentru identificarea hoţilor şi pentru recuperarea armelor. Puştile de vânătoare ?i cele două pistoale au fost date în urmărire, inclusiv în judeţele limitrofe din Ungaria. Potrivit anchetatorilor, notarul Florin Pană a fost cel care a sesizat autorităţile despre furtul comis în locuin?a sa, situată la etajul opt într-un bloc din cartierul Nufărul. La faţa locului s-a deplasat echipa de cercetare, care a constatat că în apartament s-a pătruns prin escaladarea de la ultimul etaj, opt, în balcon şi apoi prin forţarea geamului de la baie. Bunurile din apartament fuseseră răvăşite, iar din locuinţă se reclamă sustragerea mai multor arme: trei arme de vânătoare şi două arme neletale, muniţie, precum şi diferite sume de bani, aflate într-un dulap metalic. Acesta a fost deschis cu cheia, pe care proprietarul o păstra în aceeaşi încăpere, a precizat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Aceasta a adăugat că orădeanul era deţinător legal al armelor în cauză. Pe lângă cercetările şi investigaţiile făcute pentru identificare autorilor, poliţiştii fac verificări şi cu privire la modul în care proprietarul apartamentului a respectat regimul armelor şi muniţiilor.

Din apartament au mai dispărut 7.000 de lei, 200 de euro şi forinţi, echivalentul a circa 300 de lei, respectiv un teleobiectiv pentru un aparat foto. Potrivit anchetatorilor, în acest caz există deja un cerc de suspecţi.