Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al județului Bihor a fost anunțat prin 112, azi, în jurul orei 7.10, despre producerea unui accident rutier pe raza localității Satu Nou, comuna Tămășeu, în care a fost implicat un microbuz în care se aflau șase persoane.

 Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului s-au deplasat cu operativitate patru echipaje de pompieri militari, din care două din cadrul Detașamentului  2 Oradea cu o ambulanță de tip B2 și o autospecială de intervenție, echipajul de descarcerare al Detașamentului 1 de Pompieri Oradea și echipajul de prim ajutor calificat al Stației de Pompieri Săcueni.

”Ajunse la locul producerii accidentului, echipajele de pompieri militari paramedici au evaluat victimele, acestea autoevacuându-se din autovehicul până la sosirea forțelor de intervenție, și au acordat îngrijirile necesare persoanelor rănite, trei dintre acestea, care prezentau contuzii și plăgi, aflate în cod verde medical, fiind transportate la spital, pentru investigații suplimentare”, a precizat mr. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Potrivit polițiștilor, accidentul s-a produs din cauza faptului că șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum.

”Pe DN 19, în afara localității Satu Nou, un bărbat de 43 de ani, din localitatea Cubulcut, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Diosig - Biharia, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum. Astfel, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, pe un carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în șanțul din partea  dreaptă”, a declarat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Tot potrivit acesteia, în urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului și doi bărbați de 59 și 43 de ani, ambii din Săcueni, pasageri în autoturism, au suferit leziuni ușoare. De asemenea, un bărbat de 47 deani, din Cadea, pasager în același autoturism, a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului.