După ce în urmă cu câteva zile poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat şase tractoare ce urmau să intre ilegal în ţară într-un transport rutier, în cursul zilei de sâmbătă, aceştia au descoperit un alt utilaj furat din străinătate.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat, la intrarea în ţară, un automarfar, înmatriculat în judeţul Mureş, la volanul căruia se afla cetăţeanul român Mihaly I., în vârstă de 25 de ani. Pe platforma mijlocului de transport se afla un încărcător pe şenile, marca "Liebherr", pentru care conducătorul auto a prezentat acte însoţitoare, factură şi CMR, documente ce dovedeau că utilajul respectiv este expediat de o firmă din Franţa pentru o firmă din Cluj-Napoca. Existând suspiciuni că acesta ar fi furat şi urma a fi introdus ilegal în România, precum şi pe baza unei analize a factorilor de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări prin intermediul Punctului de Contact Oradea, autorităţile franceze confirmând faptul că bunul este sustras din Franţa. În urma celor constatate s-a luat măsura indisponibilizării utilajului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi tragerea lor la răspundere penală.
În cursul zilei de luni, în urma efectuării inventarierii şi evaluării încărcătorului pe şenile de către o comisie de evaluare constituită la nivelul I.J.P. Bihor, s-a stabilit că valoarea acestuia este de 624.015 lei.