Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Sălaj, este cercetat de poliţişti pentru distrugere şi lovire după ce, marţi seara, în timp ce aştepta la ieşirea din ţară la volanul unui tir, a lovit intenţionat cu vehiculul un alt şofer, în urma unui conflict spontan. Câteva ore mai târziu, acelaşi bărbat din Sălaj a spart cu un borcan geamul unui alt autocamion. După acest al doilea incindent, poliţiştii l-au transportat la spital în vederea evaluării unei eventuale internări nevoluntare.

Potrivit informaţiilor transmise de comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, marţi, 14 noiembrie a.c., la ora 10.46, polițiștii bihoreni au fost sesizați că, în apropierea PTF Borș 2, s-a produs un incident în trafic.

„La fața  locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Serviciului de Investigații Criminale și specialiști criminaliști, alături de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care, din cercetările efectuate, au constatat că, un bărbat de 36 de ani, din comuna Boghiș, județul Sălaj, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, format din cap tractor, cu semiremorcă, pe autostrada A3, dinspre localitatea Biharia înspre PTF  Borș 2, la ieșirea din parcarea - cântar Borș 2, l-ar fi accidentat, cu intenție, pe  un bărbat de 31 de ani, din comuna Nojorid, care, în calitate de pieton, se afla pe partea carosabilă, în fața ansamblului condus de bărbatul de 36 de ani”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. De asemenea, au precizat poliţiştii, s-a constatat că, înainte să îl lovească intenţionat pe bărbatul din Nojorid, pe fondul unei altercații spontane dintre cei doi, bărbatul de 36 de ani, din județul Sălaj, ar fi distrus, cu intenție, parbrizul capului tractor condus de bărbatul 31 de ani, din Bihor, către care ar fi aruncat cu un obiect contondent, respectiv cu o piatră, în timp ce se afla în mișcare. În urma incidentului, bărbatul de 31 de ani, din comuna Nojorid, a suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. Ambii conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe, iar cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. În cursul serii de marţi, bărbatul de 36 de ani din Sălaj a fost implicat într-un alt incident, sesizat la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, prin 112, la ora 18.09. „În urma apelului, polițiștii Secției nr. 3 de Poliție Rurală Biharia au fost sesizați că, înainte de intrarea în PTF Borș 2, bărbatul ar fi spart, tot cu un corp contondent, borcan, parbrizul unui alt autocamion, aflat în coloană. În urma testării preliminare de drog, rezultatul a fost negativ”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa. Și în acest caz, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, iar polițiștii Secției nr. 3 de Poliție Rurală Biharia continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Bărbatul de 36 de ani a fost condus la o unitate medicală din municipiul Oradea, în vederea evaluării unei eventuale internări nevoluntare.