Doi bărbați au ajuns la spital, miercuri seara, cu leziuni multiple, în urma unui accident rutier produs pe raza comunei Nojorid. Unul dintre ei, șoferul uneia dintre mașinile implicate, a fost descarcerat de polițiști și resuscitat de medici.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, miercuri, în jurul orei 23.03, cu privire la producerea unui accident   rutier, pe DN 79, pe raza comunei Nojorid, eveniment în care au fost implicate trei autovehicule, două autoturisme și un autocamion, în care se aflau șase persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență, două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea cu autospeciala de descarcerare grea și o autospecială de lucru cu apă și spumă, echipajul de prim ajutor calificat al   Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

„În  momentul sosirii la  locul  producerii  accidentului, echipajul de descarcerare a acționat pentru evacuarea unui bărbat, șoferul unuia din cele două autoturisme, rămas captiv între fiarele contorsionate ale autovehiculului, iar  echipajele medicale și cel  de pompieri militari paramedici au evaluat victimele și le-au acordat îngrijirile necesare”, a precizat mr. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Potrivit acesteia, în cazul victimei   descarcerate, aflată în stop cardio-respirator, s-au efectuat manevre de resuscitare, aceasta și alte patru persoane, din care două aflate în cod galben medical, prezentând fracturi și două aflate în cod verde medical, cu răni ușoare, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean. Șoferul autocamionului a refuzat transportul la spital. Polițiștii care au ajuns la fața locului și au efectuat cercetările au stabilit că accidentul s-a produs din cauza unui șofer care a efectuat o depășire neregulamentară.

„Un bărbat de 32 de ani, din localitatea Negrești Oaș, județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism pe DN 79, pe direcția Salonta - Oradea, a efectuat o depășire neregulamentară, în zona de acțiune a indicatorului rutier «Depășirea Interzisă», încălcând marcajul format din linie continuă, iar într-o curbă la dreapta a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară, condusă din sens opus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Nojorid. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în partea laterală stângă a unui autotren cu semiremorcă, condus pe direcția Salonta - Oradea, de un bărbat de 25 de ani, din localitatea Pecinișca, județul Caraș Severin. De asemenea, autoutilitara a fost proiectată peste parapetul metalic din partea dreaptă a direcției sale de deplasare”, a transmis comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. În urma accidentului rutier, atât bărbatul de 39 de ani, care conducea autoutilitara, cât și bărbatul de 32 de ani, care conducea autoturismul, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital. Totodată, un tânăr de 17 ani, din comuna Gherța Mică, județul Satu Mare și o tânără de 15 ani, din municipiul Salonta, ambii pasageri în autoturism, au suferit leziuni ușoare. Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.