Un adolescent în vârstă de 17 ani a ajuns la spital cu multiple leziuni după ce a fost accidentat de un autoturism în timp ce traversa o trecere de pietoni, pe bicicletă.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, marţi seara, la ora 23.50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Oradea au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, pe strada Mihai Eminescu, din municipiul. Oradea,  s-a produs un accident rutier.

„Din investigațiile efectuate de polițiștii rutieri din Oradea, la fața locului, s-a constatat că un bărbat de 29 de ani, din municipiul Brașov, județul Brașov, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu, din Oradea, înspre strada Piața Ion Creangă, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, la trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător, amenajată la intersecția străzii Mihai Eminescu cu strada Republicii, ar fi accidentat un tânăr de 17 ani, din Oradea, care s-ar fi angajat în traversarea străzii Republicii pe marcajul pietonal, în timp ce s-ar fi deplasat pe bicicletă”, a transmis comisarul şef Alina Fărcuţa.

 În urma accidentului rutier, tânărul de 17 ani a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. Conducătorul autoturismului a fost testat atât cu cu aparatul etilotest, cât și cu cel drugtest, rezultatele fiind negative. Polițiștii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările în cauză, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.