Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au început urmărirea penală faţă de un orădean de 22 de ani, care a furat, în nenumărate rânduri, sume importante din şase magazine, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

Orădeanul este acuzat că, la 31 martie, în jurul orei 20.45, a pătruns în incinta unui magazin din Oradea şi, profitînd de neatenţia angajatei, a sustras din spatele tejghelei 80 lei, bani pe care ulterior i-a abandonat în urma intervenţiei vânzătoarei.

Totodată, orădeanul e bănuit că, la 14 iunie, în jurul orei 20.30, a intrat într-un alt magazin din Oradea şi, profitând de neatenţia angajatei, a sustras din spatele tejghelei, dintr-un sertar, 450 lei. De asemenea, poliţiştii orădeni îl suspectează că, la 13 iulie, ar fi sustras dintr-un alt magazin din Oradea, tot din spatele tejghelei, alţi 62 lei, pe 28 iulie, în jurul orei 17.00, ar fi sustras dintr-o farmacie, de pe raftul de prezentare, diverse produse în valoare de 157,50 lei, iar la 22 august, în  jurul orei 20.20, ar fi sustras dintr-un magazin alimentar 300 lei, tot din spatele tejghelei. Mai mult, poliţiştii orădeni îl suspectează pe acelaşi tânăr că la 7 iunie, în jurul orei 19.30, ar fi sutras din incinta unui salon de coafură din Oradea, de pe o masă, o geantă ce conţinea două portmonee, carduri bancare, alte documente şi 250 lei, provocând un prejudiciu total de 1.000 lei.