Doi bărbaţi sunt anchetaţi de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul poliţiei bihorene după ce au prejudiciat bugetul de stat cu aproape 100.000 de lei. Unul dintre ei este acuzat de evaziune fiscală iar celălalt este cercetat după ce a reţinut contribuţiile unor angajaţi fără însă a le fi vărsat mai departe.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor au început urmărirea penală faţă de un cetăţean italian în vârstă de 47 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de reţinere şi nevărsare a obligaţiilor fiscale, a sumelor reprezentând contribuţii cu reţinere la sursă, în cel mult 30 de zile de la scadenţă.
Bărbatul este suspectat că, în perioada ianuarie 2006 - decembrie 2008, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Salonta, ar fi reţinut de la salariaţi sumele reprezentând contribuţiile cu reţinere la sursă, pe care nu le-ar fi vărsat în termenul prevăzut de lege. Bugetul de stat a fost prejudiciat astfel cu suma de 885.742 lei. Tot ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală faţă de un bărbat din municipiul Târgu Mureş, acuzat de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, acesta, administrator al unei societăţi comerciale orădene, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii operaţiunile economice efectuate (prestări servicii construcţii pentru o societate comercială din Târgu Mureş) şi nici veniturile realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Bugetul general consolidat a fost prejudiciat cu suma de 8.499,2 lei.