Treisprezece migranţi din Siria şi Irak, între care şapte copii, au fost găsiţi ascunşi într-o autoutilitară, lângă graniţa cu Ungaria. Ei au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, judeţul Bihor, au oprit, joi seara, la ieşirea din localitatea Valea lui Mihai, o autoutilitară care se îndrepta spre granița cu Ungaria.

La volanul mașinii se afla un cetăţean român, iar în interiorul autovehiculului se mai aflau treisprezece persoane de origine afroasiatică. Deoarece persoanele respective nu dețineau documente de identitate, au fost duse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

La verificări, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Irak, şase adulţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 41 de ani, și şapte minori, având vârste cuprinse între 6 şi 15 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că cele treisprezece persoane doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen, sens în care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanului român pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.