Comisarii CJPC Bihor au desfăşurat, din 26 februarie până pe 1 martie, 23 de acţiuni de control în Vama Borş II, la solicitarea comisarilor Gărzii de Mediu Bihor și Poliției de Frontieră, pentru verificarea transporturilor de articole uzate - articole textile, articole de încălţăminte, mobilier, saltele, articole de uz casnic, anvelope etc.

În urma verificărilor efectuate, în 12 cazuri s-a constatat că produsele nu erau însoţite de documente care să ateste că au fost supuse operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie, fiind considerate produse nesigure, astfel că nu a fost permisă introducerea pe piaţă și punerea în liberă circulaţie pe teritoriul României. Au fost astfel oprite articolele uzate în valoare de aproximativ 611 mii de lei.

În 11 cazuri, la data controlului, s-a constatat vizual și prin sondaj că produsele nu prezintă deteriorări sau uzură avansată, dar având în vedere că în punctul de frontieră nu există posibilitatea verificării întregii încărcături, au fost aplicate sigilii, deschiderea și verificarea întregului conținut fiind făcute de echipe ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din județele de destinaţie - Suceava, Iași, Bihor, Sibiu, Brașov, Arad, Sălaj, Maramureș, Buzău. Au fost astfel oprite temporar articole uzate în valoare de aproximativ 522 de mii de lei.

Consumatorii bihoreni pot solicita informații cu privire la drepturile lor la numerele de telefon 021.95.51, respectiv 0377.755.359, iar depunerea de reclamații se poate face pe site-ul anpc.ro prin completarea formularului de reclamații online sau la sediul CJPC Bihor din Oradea, str. Evreilor deportați, nr.4A1.