Procurorii bihoreni au anunțat că au reținut un suspect în cazul uciderii unui bărbat din Salonta. Victima a fost dată dispărută de familie, cadavrul său fiind descoperit două săptămâni mai târziu.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul Bihor, azi, 25 iulie, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul K.S., în vârstă de 55 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor.

„Din mijloacele de proba administrate în cauză a rezultat următoarea situaţie de fapt: în data de 5 iulie 2023, între orele 15.58 – 16.18, în timp ce se aflau în locul numit Via Szamakert din Salonta, suspectul K.S. a agresat-o pe persoana vătămată, G.F.V., aplicându-i acesteia mai multe lovituri la nivelul capului cu pumnul şi cu un corp contondent dur, provocându-i un traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă şi bază de craniu ce a condus, ulterior, la decesul victimei, după care, profitând de starea victimei, aflată în imposibilitate de a se apăra, i-a sustras bicicleta având inscripţia Jumbo MTB, de culoare gri cu albastru”, se arată în comunicatul procurorilor.

Prin ordonanţa din data de 24 iulie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, inculpatul a fost reţinut pe o durată de 24 ore, urmând a fi înaintat referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile Tribunalului Bihor. La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor - Serviciul de Investigaţii Criminale. Florian Vasile Gale a fost dat dispărut de familie în 5 iulie, după ce a plecat de acasă și nu a mai revenit. Cadavrul său a fost găsit două săptămâni mai târziu, în apropierea noii piste de biciclete din Salonta.