Peste 65 metri cubi de lemne de foc fără documente justificative au fost confiscaţi de poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice care au desfăşurat mai multe razii în Bihor în ultima săptămână.

Poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice - Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Bihor au acţionat, luni, pe linia controlului circulaţiei materialului lemnos şi prevenirii delictelor silvice. Astfel, a fost depistat reprezentantul unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Oradea, în timp ce transporta cu un autocamion 20 metri cubi de lemne de foc, specia "Gorun" şi alţi 3 metri cubi de lemne de foc, specia "Cer". În urma verificării documentelor s-a constatat că datele menţionate în avizul de însoţire a materialului lemnos privind cantitatea şi speciile transportate nu corespundeau cu realitatea. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional iar materialul lemnos a fost confiscat. De asemenea, tot luni, a fost depistat un orădean care transporta cu un autocamion 12 metri cubi de lemn rotund, specia "Fag", fără a avea aviz de însoţire a materialului lemnos.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat. Totodată, în perioada 2 - 8 noiembrie a.c., în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice - Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Bihor pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, au fost verificate 87 de autovehicule care efectuau transporturi de material lemnos, au fost legitimate 138 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, din care 7 potrivit prevederilor Legii nr.171/2010 şi 3 la O.U.G. nr.195/2002, cu amenzi în valoare de 16.420 lei. Totodată, au fost confiscaţi 33,3 metri cubi de material lemnos fără documente justificative, în valoare de 4.060 lei. Spre exemplu, în localitatea Băile Felix a fost depistat un orădean care transporta cu o autoutilitară 2 metri cubi de lemne de foc, speciile "Cer", "Carpen" şi "Fag", fără documente de provenienţă a materialului lemnos. Materialul lemnos a fost confiscat şi depus la cantonul Băile Felix, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional. De asemenea, în localitatea Hidişelu de Sus a fost depistat un orădean care transporta cu o autoutilitară 2 metri cubi de lemne de foc, specia "Carpen", fără documente de provenienţă a materialului lemnos. Şi în acest caz lemnele au fost confiscate iar şoferul amendat.