În ultimele trei zile Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost solicitat de aproape 50 de bihoreni care au acuzat probleme cu tensiunea arterială, 45 au suferit colici abdominale, 47 au ajuns la spital cu indicele glicemic ridicat, în timp ce alţi cinci au leşinat din cauza căldurii.
Primele zile ale acestei săptămâni au dat multă bătaie de cap medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Cele mai multe solicitări au venit din partea bihorenilor care au acuzat colici. Astfel, în ultimele 72 de ore, 45 de persoane au necesitat îngrijire medicală de urgenţă din cauza afecţiunilor abdominale, 28 au avut dureri provocate de colici biliare, iar alţi 19, cu afecţiuni renale.
Şase au încercat să se sinucidă
În acelaşi interval, cadrele medicale de urgenţă au fost chemate şi pentru şase cazuri de tentative de suicid. Potrivit medicilor, aceste situaţii sunt înregistrate, din păcate, tot mai des, mai ales în rândul persoanelor de vârsta a două. De asemenea, 15 bihoreni au fost duşi la spital cu leziuni provocate în urma unor agresiuni, în timp ce 16 au fost diagnosticaţi cu agitaţii psihomotorii. Alte cadre medicale de urgenţă ale SAJ au mai oferit asistenţă medicală la şase pacienţi cu reacţii alergice şi altor doi cu intoxicaţie involuntară cu ciuperci.
Peste 30 de cazuri publice şi trei de dezhidratare severă
Potrivit statisticilor Serviciului de Ambulanţă, cadrele sanitare au întervenit în 37 de cazuri publice. În această categorie se încadrează de cele mai multe ori bihorenii fie în stare de ebrietate, leşinaţi pe strada sau cerşetorii. Din cauza temperaturilor ridicate şi pentru că nu au ţinut cont de indicaţiile medicilor, trei persoane au ajuns la spital cu dezhidratare severă.