Peste 200 de conducători auto care au depăşit limitele legale de viteză au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri în acţiune, la sfârşit de săptămână.

În perioada 3 - 5 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică din cadrul IPJ Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene. Ca urmare a abaterilor constatate la sfârşit de săptămână, au fost aplicate 380 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 51.440 lei. Totodată, 21 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute 12 certificate de înmatriculare, au fost constatate şapte infracţiuni şi opt tamponări. 216 sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancţionaţi 21 de pietoni care au traversat neregulamentar, 27 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 14 pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, şapte pentru conducere sub influenţa alcoolului, au fost sancţionaţi şase biciclişti, trei sancţiuni au fost aplicate pentru depăşiri neregulamentare, iar 113 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Spre exemplu, vineri, pe DN79, în localitatea bihoreană Leş a fost depistat un orădean de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 107 km/h, înregistrată de aparatul radar.

De asemenea, duminică, în localitatea bihoreană Satu Nou a fost depistat un bărbat de 28 de ani, din Suplacu de Barcău, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 111 km/h, înregistrată de radar.