Sancţiuni în trafic

Poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Bihor au continuat, luni, acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Ca urmare a abaterilor constatate la început de săptămână, au fost aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 27.875 lei. Totodată, 15 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost constatate trei infracţiuni şi șase tamponări. 71 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 45 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, cinci conducători auto au fost sancționați pentru conducere sub influența alcoolului, 10 sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, iar 41 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Călacea: Accidentat cu ATV-ul

Luni, în jurul orei 20.30, pe drumul comunal 97, în localitatea Călacea, localnicul A.L.A., de 22 de ani, în timp ce conducea un  autoturism înmatriculat în Bihor, a accidentat un minor. În momentul acroşajului, victima, un minor localnic de 14 ani, conducea un vehicul ATV neînmatriculat, a ieşit dintr-o curte fără să se asigure şi a pătruns în faţa autoturismului. În urma accidentului rutier, minorul a suferit leziuni uşoare.

Oradea: Fără permis şi băut la volan

Marți, în jurul orei 03.25, pe Bulevardul Decebal din Oradea a fost depistat orădeanul N.F., de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate de polițiștii rutieri, s-a constatat că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.