Orădeanul Sorin Ioan Rogia, un tânăr de 27 de ani care și-a ucis cu 20 de lovituri de ciocan singurul prieten, pe Radu Cătălin Bogdan, a fost trimis în judecată de procurori. El va fi judecat pentru omor calificat iar pentru fapta sa riscă între 25 de ani și închisoare pe viață.

Pe 9 noiembrie 2017, pe un spaţiu verde dintre pista de biciclete de pe malul Peţei şi blocurile de pe strada Grigore Ureche, a fost găsit trupul unui bărbat de 27 de ani, doar în lenjerie intimă, acoperit cu o haină și cu frunze, ucis într-un mod brutal, cu 20 de lovituri de ciocan în zona capului. Acestea fuseseră aplicate cu o furie atât de mare încât bucăți din masa cerebrală au fost efectiv expulzate din cutia craniană. Bărbatul a fost găsit în jurul orei 8.30-9.00 de către un locuitor din zonă care a sunat la 112.

La trei zile de la data la care arestarea preventivă a fost încuviințată (17 noiembrie), suspectul a fost prins în Gara de Nord din Timișoara unde locuia de câteva zile, într-un vagon dezafectat fiind predat polițiștilor bihoreni pe 21 noiembrie. De când a fost prins şi până în prezent, Rogia a fost în arestat preventiv. El a fost supus mai multor expertize care să stabilească dacă are sau nu discernământ. Potrivit specialiştilor, Rogia are o tulburare de personalitate cu elemente schizoide dar are discernământ, chiar dacă diminuat. Tot specialiştii au stabilit că acesta trebuie să urmeze un tratament, care poate fi acordat şi în penitenciar. Dacă va fi găsit vinovat, Rogia ar putea sta după gratii până la 25 de ani, sau pe viaţă.