Fostul lider PSD Liviu Dragnea este un om liber, magistrații Tribunalului Giurgiu au decis că acesta poate fi eliberat. Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, spune că a început să plângă atunci când a aflat că fostul lider PSD va fi eliberat și pleacă spre Penitenciarul Rahova, pentru a-și lua „bărbatul acasă”.

Magistrații Tribunalului Giurgiu au decis, joi, eliberarea lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă și în câteva ore Dragnea va putea părăsi Penitenciarul Rahova.

Fostul lider PSD a stat în închisoare 2 ani și 2 luni. Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat că „s-a făcut dreptate”.

„Mă bucur nespus că s-a făcut dreptate astăzi. Chiar sunt foarte emoționată pentru că am așteptat acest moment de foarte muilt timp. Acum, sigur, o să mergem spre București și urmează să fie făcute toate formalitățile. Procedural se va trimite de aici (de la Tribunalul Giurgiu - n.r.) minuta, se vor îndeplini toate formalitățile, după care sigur se vor trimite hârtiile și va fi pus în libertate. (...) Familia îl va aștepta”, a spus avocatul.

Întrebată dacă a vorbit cu Dragnea și dacă acesta se aștepta ca de joi să fie un om liber, Flavia Teodosiu a spus că acesta a sperat la această decizie.

„Spera foarte tare și iată că există un Dumnezeu și există oameni corecți, cinstiți și judecători minunați”, a spus avocatul.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.