Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare de 3 ani și 6 luni, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia completului de cinci judecători de la Înalta Curte este definitivă. 

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul „Angajări fictive la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman”. Decizia este definitivă. Liderul PSD este aşteptat să se prezinte la cea mai apropiată secţie de Poliţie pentru a se preda. În caz contrar acesta va fi ridicat de la locuinţa sa de către ofiţerii Serviciului Urmăriri şi dus la penitenciar.
Pe 21 iunie 2018, un complet de 3 judecători de la Curtea Supremă l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul ce viza angajarea fictivă a două femei la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Teleorman. În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii Curţii Supreme au susţinut că liderul PSD „a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute” având în vedere că angajatele la Direcţia Copilului nu ar fi dat nicio dată pe la birou ele lucrând în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman. Cu toate acestea, cele două au fost plătite lunar din banii statului. Prejudiciul în dosar: 108.000 de lei.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum. Judecătorii au mai decis condamnarea Olguței Șefu la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și achitarea pentru abuz in serviciu, achitarea lui Valentina Marica pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Constantin Balaban la un an cu suspendare pentru fals intelectual și achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Gheorge Nicușor la 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual și achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea Adrianei Botorogeanu la doi ani de închisoare cu suspendare, condamnarea Rodicăi Miloș la 3 ani cu suspendare, condamnarea lui Ionel Marineci la 3 ani cu suspendare. În cazul fostei soții a lui Liviu Dragnea, magistrații au dispus achitarea pentru abuz în serviciu după ce pe fond judecătorii au hotărât încetarea procesului penal.