Biroul Permanent al Senatului va lua în discuție, azi, de la ora 16.00, cererea DNA pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.

 

Astfel conducerea Senatului va transmite cererea Comisiei juridice pentru ca forul legislativ să formuleze un punct de vedere pe care să îl transmită ulterior către plen.

Pe 4 iulie, procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului României să formuleze cererea de urmărire penală faţă de un fost ministru, în prezent senator în Parlamentul României - Senat, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, anunță Ministerul Public. Surse judiciare au precizat că este vorba despre Florian Bodog, senator de Bihor.

Și DNA a anunțat că desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului.

„Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, arată DNA.

În aceeași zi, 4 iulie, senatorul Florian Bodog a declarat că niciunul dintre consilierii săi nu a luat bani fără să muncească.

„Toți consilierii au avut activități pe care le-am fixat eu, m-au ajutat în activitatea mea de ministru, m-au consiliat, mi-au oferit punct de vedere pe domeniul pe care au fost, am avut juriști, profesori, medici, informaticieni. Aceste acuzații nu se susțin și niciunul dintre consilierii mei nu au luat bani fără să muncească. Pe mine nu m-a întrebat niciun procuror nimic despre acest lucru niciodată”, a spus Bodog, la Antena 3.