Tim Bergling, DJ-ul şi producătorul suedez cunoscut sub pseudonimul Avicii, a murit la vârsta de 28 de ani. Diana Baron, producătorul artistului, a declarat că Tim Bergling a fost găsit mort în Muscat, statul Oman.

„Familia este devastată, cerem respectarea dreptului la viaţă privată în aceste momente dificile”, a comunicat Diana Baron. Avicii a fost un pionier al mişcării electronice Dance, obţinând două premii acordate de MTV, o distincţie Billboard şi două nominalizări Grammy. Cel mai mare hit al său a fost „Le7els”. Tim Bergling a suferit în trecut de pancreatită acută, parţial din cauza consumului excesiv de alcool. Două autopsii au fost efectuate în cazul celebrului DJ şi anchetatorii au respins orice pistă criminală în cauza decesului, a declarat sâmbătă pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei din Oman. „Noi confirmăm că nu există nici o pistă criminală reţinută pentru decesul starului mondial al muzicii electro”, a spus această sursă sub acoperirea anonimatului. Poliţia din această ţară din Golf are „toate informaţiile privind moartea” DJ-ului de 28 de ani, dar „refuză să le facă publice din motive de confidenţialitate la cererea familiei”, a spus sursa.

Vânzările digitale ale pieselor semnate de Avicii au crescut, vineri, în Statele Unite, cu 6.000%, după aflarea veştii morţii DJ-ului şi producătorului suedez. Per ansamblu, catalogul pieselor lui a fost descărcat, vineri, de aproximativ 25.000 de ori, faţă de 1.000, cât înregistrase cu o zi înainte. Vânzările albumelor lui au crescut cu 12.000 de procente, pe 20 aprilie, până la 2.000 de copii. Cel mai bine vândut single al lui din ziua de 20 aprilie, „Wake Me Up!”, a înregistrat 8.000 de descărcări, o creştere cu 6.100%. Următoarele două cele mai vândute au fost „Levels” şi „Hey Brother”.

De multe ori, Tim Bergling a fost întrebat ce înseamnă, de fapt, Avicii, numele de scenă pe care l-a luat alături de Ash, prietenul său cu care a început proiectul și pe care l-a cunoscut pe internet. Într-un interviu, regretatul artist explica care este semnificația numelui Avicii.

„În Budism înseamnă cel mai jos nivel al iadului. Sincer, căutam un nume pentru contul de MySpace şi mi-am adus aminte cuvântul Avicii de la un prieten”, declara Tim Bergling.