Musicalul „A star is born”, de Bradley Cooper, lungmetrajul cu supereroi „Black Panther”, de Ryan Coogler, și horrorul „A quiet place”, de John Krasinski, au fost incluse pe lista celor mai bune zece filme ale anului 2018 care a fost publicată de American Film Institute (AFI).

Pe aceeași listă au mai fost incluse o peliculă despre maturizare, „Eighth Grade”, de Bo Burnham, una dedicată întregii familii, „Mary Poppins Returns”, de Rob Marshall, și dramele istorice „BlacKkKlansman”, de Spike Lee, „If Beale Street Could Talk”, de Barry Jenkins, „The Favourite”, de Yorgos Lanthimos, „Green Book”, de Peter Farrelly, și „First Reformed”, de Paul Schrader. Lista AFI nu este un clasament, peliculele fiind selecționate pentru că promovează arta filmului, îmbogățesc moștenirea culturală a cinematografiei americane, inspiră publicul și artiștii deopotrivă și își lasă amprenta asupra societății americane, potrivit Institutului de Film American. Peliculele sunt alese de critici, profesionişti din industria cinematografică, artişti din domeniul televiziunii şi filmului şi membrii acestei instituţii culturale.

Lista este făcută publică într-o perioadă importantă pentru sezonul de premii de la Hollywood, joi urmând să fie anunțate nominalizările la Globurile de Aur, iar, pe 12 decembrie, cele pentru trofeele acordate de Sindicatul actorilor americani.

Un premiu special a fost acordat de AFI dramei în alb și negru „Roma”, de Alfonso Cuaron, care nu a întrunit criteriile pentru a fi inclusă pe lista celor 10 filme. Lungmetrajul a fost realizat în Mexic, în limba spaniolă și este difuzat pe platforma de streaming Netflix și doar într-un număr limitat de cinematografe în toată lumea.

AFI a realizat și o listă a celor mai bune seriale TV ale anului, în care au fost incluse „The Marvelous Mrs. Maisel”, „Succession”, „Atlanta”, „Pose”, „The Americans”, „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”, „Barry”, „Better Call Saul”, „This is Us” și „The Kominsky Method”.