Actor Matthew McConaughey ar putea urma exemplul lui Ronald Reagan, Arnold Scharzenegger şi Donald Trump şi să profite de celebritatea sa pentru a face saltul de la cinematografie la o carieră politică şi chiar de guvernator al Texasului, potrivit intenţiilor de vot.

Un sondaj realizat pentru Universitatea din Texas de ziarul The Dallas Morning News a relevat că 45% dintre alegătorii înregistraţi i-ar da votul lui McConaughey şi că doar 33% ar vota cu actualul guvernator, republicanul Gegg Abbott.
Totuşi, dintre alegătorii conservatori 56% ar vota cu Abbott şi doar 30% în favoarea lui McConaughey.
Aceste date, alături de faptul că 66% dintre alegătorii democraţi şi 44% dintre cei independenţi participanţi la sondaj i-ar da votul lui McConaughey, l-ar putea tenta pe actor să-şi prezinte candidatura din partea Partidului Democrat.
Intenţiile de vot ale americanilor intervin după ce actorul în vârstă de 51 de ani a speculat asupra unei posibile candidaturi într-un podcast din luna martie. "Iau în consideraţie acest lucru", a declarat câştigătorul unui Oscar pentru cel mai bun actor, fiind întrebat de prezentatoarea Rania Mankarious despre posibilitatea uni candidaturi.
"Este o posibilitate reală (...) deoarece am unele lucruri de arătat şi de împărtăşit. Care va fi rolul meu în acest leadership şi ce capitol al vieţii mele voi începe?", a întrebat el retoric. McConaughey a mai speculat pe tema unei candidatura politice la alegerile din noiembrie anul trecut, însă ulterior a respins ideea în programul "The Late Show" al lui Stephen Colbert.
Gegg Abbott a fost ales guvernator în 2014 şi a fost reales în 2018. În Texas nu există limite pentru realegerea guvernatorului, iar Abott se pregăteşte de o nouă candidatură în noiembrie 2022.
Actorul din "Dallas Buyers Club" (2013) şi "Interstellar" (2014) nu şi-a declarat public afilierea politică, iar ideile sale politice sunt destul de ambigue.
În februarie 2017, Matthew McConaughey i-a îndemna pe cetăţeni să-l accepte pe Trump ca preşedinte. Ulterior agentul său a spus că declaraţiile actorului se refereau la momentul de învestire a preşedintelui, cu mult înainte ca politicile lui Trump să fie prezentate.
Cu altă ocazie, el a calificat stânga ca "arogantă", sugerând faptul că ar fi de centru, ceea ce nu i-ar atrage pe alegătorii independenţii din Texas, deşi deocamdată intenţiile de vot îi sunt favorabile actorului texan.