Nouă dosare penale pentru înșelăciuni cu bilete Untold și pentru lovire, o ardere necontrolată la scena de pe Cluj Arena și cinci persoane transportate la spital - este bilanțul primei zile a festivalului Untold de la Cluj-Napoca.

 

Rerezentanţi ai forţelor de ordine au declarat, vineri, că 270 de persoane au primit îngrijri medicale la punctele de prim ajutor instalate în perimetrul festivalului Untold.

„După prima zi a festivalului Untold, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.550 lei şi au fost înregistrate nouă sesizări privind săvârşirea unor fapte penale. A fost vorba de înșelăciuni cu bilete Untold și o lovire în urma unei altercaţii, în toate cazurile cercetările fiind făcute sub coordonarea unităţilor de Parchet competente. De asemenea, 270 de persoane au primit îngrijiri la punctele de prim-ajutor şi prin intermediul echipelor mobile de pompieri şi paramedici, ce patrulează permanent în perimetrul festivalului, iar în cinci cazuri s-a impus transportul persoanelor la spital, cu fracturi, luxaţii, diverse traumatisme şi stări de rău. În general, afecţiunile înregistrate au fost remediate pe loc”, au spus sursele citate.

Pompierii clujeni au subliniat că joi noapte s-a produs o ardere necontrolată la scena de pe Cluj Arena, fiind vorba de diverse materialele decorative din apropierea unui dispozitiv de producere a efectelor speciale.

„Flăcările care au izbucnit au fost stinse în timp operativ cu mijloace de primă intervenţie, de către un ofiţer de pompieri aflat în dispozitivul de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor”, au menţionat pompierii.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică la Untold sunt asigurate de peste 1.100 de jandarmi, poliţişti, pompieri şi cadre medicale. Festivalul Untold se desfăşoară în perioada 2-5 august la Cluj-Napoca.