Artistul britanic Sting a susținut, marți, un concert la Cluj-Napoca, biletele puse în vânzare pentru evenimentul muzical fiind aproape epuizate.

Potrivit managerului Sălii Polivalente din Cluj-Npaoca, Ionuț Rusu, au fost vândute 9.700 de bilete, ceea ce înseamnă aproape capacitatea maximă a spațiului, pentru acest gen de concerte și ținând cont de felul în care a fost amplasată scena. Aflat la prima sa vizită în Ardeal, Sting a trimis un mesaj video fanilor săi, arătându-se încântat de perspectiva vizitării Clujului, mesaj ce a putut fi urmărit pe canalul oficial de YouTube al lui Emagic. Show-ul este ultimul dintr-un turneu european ce promovează piese de pe noul album „57th & 9th”. Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatorii evenimentului muzical, echipa de producție s-a ocupat de toate detaliile necesare pentru a face călătoria la Cluj cât mai plăcută artistului și însoțitorilor săi. Astfel, una dintre încăperile Sălii Polivalente a fost transformată într-o bucătărie mobilată și complet funcțională.

„Sting vine alături de bucătarul personal, așa că un spațiu special amenajat care să-i permită acestuia să pregătească meniurile zilnice ale artistului este mai mult decât necesar. Nu trebuie să lipsească plitele, cuptoare, o chiuvetă generoasă, plus mai multe frigidere și un congelator. În imediata apropiere a bucătăriei va fi pregătit și un spațiu pentru servirea mesei pentru aproximativ 30 de persoane”, se arată în comunicat. Pe lângă aceste două spații, alte 16 cabine au fost amenajate în incinta Sălii Polivalente pentru echipa artistului care însumează peste 70 de persoane, alți aproape 460 de oameni din echipa locală fiind implicați în organizarea concertului. Accesul pentru concertul de marți s-a făcut începând cu ora 18.00, pentru posesorii de pachete Early Entry, iar de la ora 18,30, accesul a fost permis tuturor spectatorilor. De la ora 20.00, în deschiderea show-ului Sting, a cântat Joe Sumner, Sting începându-şi concertul în jurul orei 21.00. Pentru evitarea aglomerațiilor la porțile de acces, organizatorii au recomandat spectatorilor să vină din timp la concert, însă nu înainte de ora 18.00, ora deschiderii oficiale a porților de acces. În incinta Sala Polivalente spectatorii au avut la dispoziție băuturi răcoritoare, apă și gustări. Toate băuturile au fost servite numai la pahar. Pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele au fost comercializate în baza unor jetoane ce au putut fi procurate de la punctele special amenajate în locație, distribuite în toate zonele de concert. În cazul neutilizării lor pe durata concertului, acestea au putut fi răscumpărate în aceeași seară, de la casieriile din incinta, până la ora 23.00.

Publicul a fost încurajat să vină la concert folosind mijloacele de transport în comun. Dacă spectatorii au ales totuși să vină cu mașina personală, aceștia au fost rugaţi să apeleze la parcările publice aflate în apropiere, parcarea Sălii Polivalente nefiind disponibilă pentru concertul de marți.