Festivalul de Film de la Cannes a început miercuri seară în orașul de pe Riviera Franceză, ocazie cu care vedetele din industria filmului nu au pregetat să-și etaleze toaletele pregătindu-se pentru promovarea filmelor ce vor fi lansate anul viitor.

 

Evenimentul este şi un paradis al modei, vedetele preferând să aleagă nume cunoscute din moda europeană şi să opteze pentru ţinute strălucitoare, atractive, în stilul Hollywood-ului de altădată, în onoarea aniversării a 70 de ani de festival şi a personalităţilor iconice precum Grace Kelly sau Audrey Hepburn. Autorităţile locale s-au pregătit cu un nivel de securitate fără precedent pentru festival, printre măsurile incluse fiind agenţi de poliţie armaţi şi personal militar şi un sistem sistem anti-dronă de ultimă generaţie. Uma Thurman şi Jessica Chastain care fac parte din juriile competiţiei din acest, au venit îmbrăcate în rochii spectaculoase şi elegante. Purtând o rochie roz pal marca Atelier Versace, Thurman, preşedintele juriului secţiunii Un Certain Regard, a fost una dintre cele mai elegante personalităţi, cu o siluetă şi prezenţă fără cusur. Similar cu ţinuta sa de la ediţia din 2016 a Festivalului, în acest an Bella Hadid a purtat o rochie extrem de senzuală care i-a pus în evidenţă silueta şi picioarele. Fotomodelul american în vârstă de 20 de ani a fost însoţită de tatăl său, Mohamed, şi şi-a făcut apariţia într-o rochie de saten roz pal, cu umerii goi, prin care s-a putut vedea chiar şi lenjeria intimă. Ea şi-a asortat ţinuta cu un colier dramatic şi sandale spectaculoase cu tocuri înalte.

Modelul Emily Ratajkowksi a purtat în seara premierei filmului „Ismael's Ghosts” o rochie similară cu cea a Bellei.

Şi actriţa Julianne Moore a participat la ceremonia de deschidere fiind îmbrăcată într-o rochie roşie marca Givenchy Couture.

Naomi Harris a purtat o rochie de tul în culorile curcubeului marca Gucci la premiera filmului „Ismael s Ghost”, iar Lily Rose Depp o rochie albă care a fost prezentată pe podiumul de modă Chanel 2018, de la Paris.

Marion Cotillard a purtat o rochie mini neagră cu corset şi dantelă asortată cu platforme roz, în timp ce Charlotte Gainsbourg a venit costumată într-o rochie argintie marca Saint Laurent.

Jessica Chastain i s-a alăturat lui Will Smith, Maren Ade, Fan Bingbing, Agnès Jaoui, Park Chan-wook, Paolo Sorrentino şi Gabriel Yared în calitate de membru al juriului celei de-a 70-a ediţii a Festivalului. Preşedintele juriului din acest an este regizorul spaniol Pedro Almodóvar.