O femeie de 32 de ani din Alabama, născută cu două utere, a trăit o experiență rară, dând naștere la două fetițe gemene în zile diferite.

Sarcinile în ambele utere sunt evenimente extrem de rare, cu șanse evaluate la 1 la 50 de milioane.

„S-au născut bebelușii noștri miraculoși!", a anunțat pe Instagram Kelsey Hatcher. Ea a adăugat că fetițele "au decis că sunt suficient de rare din punct de vedere statistic încât ar trebui să meargă mai departe și să aibă și ele propria lor zi de naștere", potrivit AFP.

Prima, numită Roxi Layla, s-a născut marți, 19 decembrie, la ora 19.49. Ea a fost urmată de Rebel Laken miercuri, 20 decembrie, la ora 6.09. Medicii estimaseră că nașterea va avea loc de Crăciun, dar surorile au ajuns la timp pentru a fi acasă de sărbători, alături de frații lor.

Hatcher știa încă de la vârsta de 17 ani că are două utere, o afecțiune congenitală rară despre care se crede că afectează aproximativ 0,3 la sută dintre femei. În luna mai, în timpul unei ecografii de rutină de opt săptămâni, terapeutul de masaj și pe atunci mamă a trei copii a aflat nu numai că de data aceasta avea gemeni, ci și că sarcinile se dezvoltă în ambele utere.

Sarcinile în ambele utere sunt extrem de rare. Șansele sunt de 1 la 50 de milioane, ultimul caz cunoscut fiind în Bangladesh, în 2019, când Arifa Sultana, pe atunci în vârstă de 20 de ani, a dat naștere la gemeni sănătoși, la 26 de zile distanță.