La 30 de ani de la primul său titlu de campion mondial, opt dintre ceasurile de colecție ale fostului pilot Michael Schumacher au fost vândute marți de casa de licitații Christie's din Geneva. Suma totală a depășit 4 milioane de franci elvețieni, adică aproape 4 milioane de euro.

Marți, opt ceasuri care au aparținut legendei Formulei 1, Michael Schumacher, inclusiv două piese unice cu referire la titlurile sale de campion mondial, au fost vândute pentru 4 milioane de franci elvețieni (4,1 milioane de euro). Vânzarea a avut loc la Geneva și a fost organizată de casa de licitații Christie's.

Pilotul german de curse, care a suferit un grav accident de schi în decembrie 2013, era pasionat de ceasuri și a strâns o colecție vastă de-a lungul anilor. Christie's a precizat că două dintre ceasurile vândute marți i-au fost dăruite de Jean Todt de Crăciun, pe vremea când Todt era șeful său de echipă la Ferrari.

Unul dintre ceasuri, creat de F.P Journe, are un cadran unic în relief cu stema Ferrari și 7 „v", simbolizând cele șapte titluri de campion mondial de Formula 1 ale lui Michael Schumacher și casca sa. Valoarea sa a fost estimată între 1 și 2 milioane de franci elvețieni. În cele din urmă a fost vândut pentru 1.497.000 de franci elvețieni (1.532.928 de euro).

O serie de cinci ceasuri din colecția F.P Journe Ruthénium au fost oferite separat la licitație, dar au fost achiziționate „de același cumpărător, inclusiv setul în cutie, pentru un total de peste 1,7 milioane de franci elvețieni", potrivit casei de licitații.

Această colecție, pusă în vânzare la 30 de ani de la primul titlu de campion mondial de Formula 1 al lui Michael Schumacher, în 1994, nu a fost cel mai scump lot vândut. Un ceas de excepție de la Patek Philippe a avut cel mai mare succes.

Un Patek Philippe de epocă din 1948 a ajuns la 2 465 000 de franci elvețieni (2.524.160 de euro), „cel mai mare preț pentru un ceas de mână vândut în această primăvară la Geneva", potrivit Christie's.

Întreaga vânzare a fost evaluată la 22.821.050 de franci elvețieni, potrivit casei de licitații.

„Aceste rezultate demonstrează pasiunea colecționarilor internaționali pentru ceasurile de excepție", a comentat Rémi Guillemin, șeful departamentului de ceasuri de la Christie's. „Am înregistrat o participare globală puternică, cu accent pe America", a adăugat el, citat de TF1 Info.