Actorul american Johnny Depp a semnat un contract în valoare de 20 de milioane de dolari cu casa Dior, considerat cel mai mare acord financiar din istoria promovării parfumurilor masculine, informează DPA.

 

Revista Variety a citat surse care au confirmat că Dior a încheiat un contract cu Johnny Depp pentru o perioadă de trei ani, estimat la suma de 20 de milioane de dolari. Potrivit revistei americane, reprezentanţii casei franceze şi cei ai starului hollywoodian nu au dat curs deocamdată invitaţiei de a face declaraţii pe această temă.

Johnny Depp este imaginea oficială a parfumului „Sauvage" al casei Dior încă de la lansarea acestuia pe piaţă, în 2015. Bernard Arnault, CEO-ul grupului LVMH, care deţine casa Dior, a declarat că „imaginea lui Johnny Depp" este unul dintre motivele principale pentru care acest parfum s-a bucurat de „un succes remarcabil".

În timpul procesului controversat care i-a opus pe Johnny Depp şi pe fosta lui soţie Amber Heard, grupurile Disney şi Warner Bros. şi-au întrerupt colaborările cu starul american. Însă grupul LVMH a rămas alături de el. Spoturile publicitare şi reclamele tipărite pentru acel parfum foarte popular au continuat să fie difuzate, inclusiv pe durata acelui proces intens mediatizat.

Johnny Depp a primit din partea instanţei americane despăgubiri de 10 milioane de dolari, iar Amber Heard, care a demarat la rândul ei un proces, a primit despăgubiri de 2 milioane de dolari.

Imaginea starului Johnny Depp a fost reparată în mare măsură după proces.

În august 2022, actorul a avut o apariţie surpriză la gala MTV Video Music Awards, apreciată de public. În noiembrie, a urcat pe podiumul de defilare, în calitate de invitat special, la defilarea de modă prin care cântăreaţa Rihanna şi-a prezentat linia vestimentară „Savage X", creată pentru casa Fenty.

Luna trecută, organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au anunţat că „Jeanne du Barry", primul film în care a jucat Johnny Depp după procesul cu Amber Heard, va avea premiera mondială în deschiderea evenimentului, pe 16 mai.