Casa de licitație de artă Sotherby's pune în vânzare în premieră cele mai rare încălțări sport, estimările inițiale ale experților ajungând până la 160.000 de dolari pentru o pereche din seria limitată Nike.

Încălțămintea sport scoasă la licitație de celebra casă de vânzări de artă din New York reflectă schimbarea statulului dobândit de industrie, tot mai multe perechi devenind obiecte de colecție care ajung să fie comandate pentru zeci de mii de dolari, Sotheby’s a anunțat joi că s-a asociat cu distribuitorul de îmbrăcăminte Stadium Goods pentru a scoate la licitație 100 de perechi dintre cele mai rare variante de pantofi sport produse vreodată.

Printre aceste se numără și o pereche din prima serie de ghete de atletism produse de Nike Inc, a căror valoare a fost estimată undeva între 110.000- 160.000 de dolari. Este vorba despre una dintre cele 12 perechi create în total pentru atleții de la olimpiada din 1972.

Printre produse se numără și produse mai ieftine precum cinci perechi Jordan Supreme x, de la 2.800 de dolari, sau Adidas Yeezy Boost 350, de la 6.000 de dolari. Licitația se va închide pe 23 iulie.