Editura Ecco din New York va lansa pe piaţă o carte despre călătoriile regretatului chef Anthony Bourdain - cunoscut pentru periplurile sale culinare în întreaga lume - scrisă de asistenta lui, Laurie Woolever, după ce acesta s-a sinucis în iunie 2018.

Ghidul intitulat „World Travel: An Irreverent Guide" va ajunge în librării pe 20 aprilie şi este "un atlas al lumii" văzut prin ochii lui Bourdain, se arată în introducerea acestei cărţi scrisă de Woolever.
Este vorba de o carte pe care însuşi Bourdain plănuia să o scrie în vara anului 2018, când ar fi avut mai mult săptămâni de odihnă după călătoriile obositoare pentru realizarea emisiunii TV „Parts Unknown", dar care după moartea lui a fost scrisă de colaboratoarea sa apropiată.
"Pentru mine nu exista nici cea mai mică îndoială că această carte va urma", a declarat Woolever într-un interviu acordat The New York Times. "Imediat ce am primit avizul administratorilor patrimoniului său, am putut să o termin pentru ca ea să facă parte din moştenirea lui Bourdain", a precizat ea.
„World Travel: An Irreverent Guide" trece în revistă 43 de ţări, însoţite de recomandările popularului chef privind restaurantele, hotelurile şi alte atracţii turistice, care au fost prezentate majoritatea în emisiunile „No reservations", realizate pentru Travel Channel.
Totuşi, Woolever introduce şi informaţii pentru a contextualiza fiecare destinaţie, precum secţiunile dedicate aeroporturilor, transportului public sau preţului la taxiuri.
Cartea va fi publicată după ce Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) a informat că americanii care au fost vaccinaţi îşi pot relua călătoriile peste hotare după redeschiderea graduală a frontierelor.