Christian Bale a fost felicitat de Biserica lui Satan pentru Globul de Aur primit anul acesta pentru rolul din filmul „Vice”, după ce actorul i-a mulțumit, în glumă, „lui Satan”, în discursul de acceptare a prestigiosului trofeu.

 

Comedia neagră „Vice”, de Adam McKay - o abordare extrem de critică a ascensiunii la putere a fostului vicepreședinte american Dick Cheney -, care conducea în topul nominalizărilor, cu șase, a primit, duminică seară, la gala Asociației presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association), un singur Glob De Aur, atribuit lui Christian Bale. Actorul galez i-a mulțumit în discursul său, în glumă, lui „Satan”, care i-a fost o sursă de inspirație pentru rolul lui Dick Cheney. În replică, organizația ocultă Biserica lui Satan l-a lăudat pe actorul în vârstă de 44 de ani pentru că a atins „cel mai înalt potențial personal”.

„Pentru noi, Satan este un simbol al mândriei, libertății și individualismului și servește ca o proiecție metaforică externă a celui mai înalt potențial personal al nostru. Cum talentul și priceperea domnului Bale i-au adus acest premiu, conceptul este cât se poate de potrivit. Trăiască Christian! Trăiască Satan!”, se arată într-un mesaj publicat pe contul organizației de pe platforma de micro-blogging Twitter.

În discursul său, Christian i-a mulțumit „excentricului” regizor Adam McKay pentru că i-a oferit rolul. „Îți mulțumesc, Satan, pentru că mi-ai oferit inspirație în crearea acestui rol”, a continuat actorul, care a trebuit să se îngrașe 20 de kilograme, să își radă părul de pe cap și să își decoloreze sprâncenele pentru această partitură.

Biserica lui Satan (The Church of Satan) este o organizație religioasă cu sediul în San Francisco, California, înființată în 1966. Membrii săi nu cred în existența diavolului și nu recunosc conceptul de Satan așa cum apare prezentat în religiile creștine și islamică, descriindu-se mai degrabă ca „atei sceptici”.

Christian Bale a fost distribuit mulţi ani în producţii independente, înainte de a juca în câteva filme de la Hollywood cu un buget important. Christian Bale a atras atenţia publicului la vârsta de 13 ani, când a jucat în filmul „Imperiul soarelui” (1987). Au urmat rolurile din filme precum „American Psycho” (2000), „Equilibrum” (2002), „Batman – Începuturi” (2005), „Prestigiul” (2006), „I'm Not There” (2007), „Drumul dreptăţii/ 3:10 To Yuma” (2007), „Cavalerul negru” (2008), „Terminator – Salvarea” (2009), „Cavalerul negru: Legenda renaşte” (2012), „American Hustle” (2013).

Starul galez a câştigat în 2011 premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar graţie evoluţiei sale din drama „Luptătorul/ The Fighter”. Pentru același rol a primit și un Glob de Aur.