Peste 330.000 de persoane au participat în total în cele patru zile ale Festivalului Untold desfăşurat la Cluj-Napoca, cei mai mulţi, 90.000, fiind înregistraţi sâmbătă, când a fost nevoie de restricţionarea accesului pe stadionul Cluj Arena.

 

Potrivit unui comunicat al organizatorilor Untold transmis, luni, numărul total de participanți înseamnă traficul de persoane pe toate cele patru zile ale festivalului.

„Untold 2017 a însemnat în toate cele patru zile, peste 330.000 de oameni din țară și din toate colțurile lumii care au participat atât la concertele de pe mainstage cât și la celelalte scene și experiențe ale festivalului. Numărul total de participanți înseamnă traficul de persoane pe toate cele patru zile ale festivalului. Cea de-a treia zi, în care Armin van Buuren a urcat pe scena principală, «Dragon’s nest», de pe Cluj Arena, a adus în tărâmul plin de magie peste 90.000 de participanți. Show-ul lui Armin van Buuren a fost transmis live integral pe pagina de Facebook a festivalului, dar și pe pagina artistului, unde peste 30 de milioane de oameni din întreaga lume l-au urmărit în direct, pe scena de la Cluj”, se arată în documentul citat.

Accesul pe Cluj Arena a fost restricţionat în noaptea de sâmbătă spre duminică deoarece s-a atins capacitatea maximă autorizată de ISU, de 63.000 de persoane.

Duminică, în ultima zi a festivalului peste 86.000 de persoane au trăit experiența Untold, cel mai așteptat artist al zilei fiind DJ-ul numărul unu al lumii, Martin Garrix, care a urcat pentru a doua oară pe scenă și le-a declarat fanilor că a fost nerăbdător să se întoarcă la Cluj.

„Artistul de doar 21 de ani, Martin Garrix, a declarat recent într-un interviu că are trei festivaluri preferate în an și că printre ele se află festivalul Untold din România. Mesajul «Mi-a fost un dor incredibil de voi!» i-a făcut pe zecile de mii de fani să-l aplaude minute în șir”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Steve Aoki a urcat duminică seara pentru prima dată pe scena festivalului Untold şi și-a prelungit show-ul cu o oră peste program.

„Este incredibil ce se întâmplă aici. Toți marii artiști îmi spun de-a lungul anului, că există în România, cel mai bun festival și am fost atât de curios și nerăbdător să ajung aici. Pentru mine și pentru mulți alți artiști, Untold este cel mai tare și cel mai bun festival din lume”, a spus acesta.

Pe scena principală au urcat în a patra zi a festivalului, Golan, Alma, Example & DJ Wire, John Newman, Alan Walker, Afrojack, Martin Garrix și Steve Aoki. Pe celelalte nouă scene au concertat alți peste 40 de artiști printre care Jamie Jones, Steve Lawler, Andy C, Pendulum și mulți alții.