Colecția vestimentară pe care cântăreața americană Beyonce a lansat-o în colaborare cu Adidas a fost ridiculizată de un mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie.

Lanţul de magazine a reacţionat întrucât unele dintre haine seamănă cu uniformele purtate de angajatele companiei.

Beyonce a lansat săptămâna trecută o nouă colecție vestimentară, pe care producătorul german Adidas, cu care colaborează artista, a descris-o ca fiind de gen neutru. Noua colecție relansează marca Ivy Park și include pantofi, haine și accesorii, pe care fanii artistei s-au grăbit să le achiziționeze.

Însă piesele vestimentare sunt realizate în aceleași culori folosite pentru uniformele vânzătoarelor lanțului de supermarketuri britanic Sainsbury's. Iar compania a reacționat imediat. „Reproduse din 1869”, au scris reprezentanții Sainsbury's pe Twitter, făcând referire la anul în care a fost înființată compania. Mesajul a stârnit un val de glume din partea internauților, dar și critici ale fanilor artistei.

Comentariile nu au stat, însă, în calea succesului colecției Ivy Park, care este deja sold out.

La sfârșitul anului trecut, Adidas a anunțat că va colabora cu cântăreața americană, alături de care a lansat și prima colecție Ivy Park Beyonce, la începutul anului 2016. Parteneriatul a venit în condițiile în care Adidas încearcă să atragă mai mulți clienți de sex feminin, o zonă în care a fost depășit de rivalul său Nike și concurentul german Puma, care și-a sporit vânzările după o colaborare cu cântăreața Rihanna.

Beyonce Knowles, în vârstă de 37 de ani, a devenit celebră la sfârşitul anilor 1990 în calitate de membră a trupei Destiny's Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny's Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, intitulat „Dangerously in Love”. Beyonce este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 23 astfel de trofee - trei ca membră a grupului Destiny's Child , 19 în calitate de artistă solo şi unul pentru un album compus în colaborare cu soţul ei, Jay-Z.